2020: Υπαίθρια προβολή ντοκιμαντέρ: “THERE WILL BE WATER”

Ο μηχανικός Bill Watts έχει μια αποστολή: να δημιουργήσει μια υποδομή αλμυρού νερού στην έρημο και έτσι να δημιουργήσει θερμοκήπια στο πιο ξηρό μέρος του πλανήτη, ούτως ώστε να μπορεί να παρέχει νερό, τρόφιμα, ενέργεια και θέσεις εργασίας σε μια απελπισμένη περιοχή του κόσμου.

Η ιδέα είναι απλή: να έρθει θαλασσινό νερό στην έρημο, να εξατμιστεί με τον ήλιο και έτσι να δημιουργηθεί φρέσκο νερό, φαγητό και ενέργεια. Αλλά η θερμοκρασία είναι 50 βαθμοί Κελσίου και φαίνεται ότι κάθε σταγόνα γλυκού νερού απαιτεί μια σταγόνα ιδρώτα.

Το προσβάσιμο πόσιμο νερό εξαφανίζεται γρήγορα. Η παγκόσμια ζήτηση νερού αυξάνεται, ενώ τα διαθέσιμα επίπεδα γλυκού νερού στον κόσμο πέφτουν με ανησυχητικά ποσοστά. Περισσότεροι από 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές με έντονη πίεση. Και ενώ η Μέση Ανατολή στεγνώνει, η έλλειψη νερού προκαλεί σοβαρές πολιτικές και περιφερειακές εντάσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι ο επόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είναι για το νερό.

Η προβολή είναι στα πλαίσια της νέας συνεργασίας του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών και του The Why Foundation στη Δανία. Είναι μέρος της σειράς εκδηλώσεών μας «Κινηματογραφικές Τετάρτες». Το 2020, εστιάζουμε στα Κινηματογραφικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Το Ίδρυμα Why είναι ένας ανεξάρτητος δανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που τιμήθηκε με πολλά βραβεία και  που παράγει και διανέμει ντοκιμαντέρ για σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Το THE WHY έχει εκπονήσει από το 2004 διάφορες εκστρατείες για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επικεντρώνονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα. Το Why έχει φτάσει σε περισσότερες από 191 χώρες μέσω προβολών και περισσοτέρων από 70 τηλεοπτικών σταθμών, μεταξύ των οποίων το BBC και το BBC World News.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 στο τηλ. 99435754
Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών

Σκηνθεσία: Per Liebeck
Παραγωγός: Ulrik Gutkin
Produced by Copenhagen Film Company for DR in ass. with NRK
Διάρκεια: 60’
Έτος παραγωγής: 2015
Γλώσσα: Αγγλική, υπότιτλοι αγγλικοί

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών (στην αυλή του Αρχοντικού)
Αγχιάλου 1, Άγιοι Ομολογητές
Λευκωσία
Τηλ.22256782
www.politistiko-ergastiri.org