2020: Υπαίθρια προβολή ντοκιμαντέρ: “Το μεγαλύτερο κινέζικο εστιατόριο του κόσμου”

Το West Lake Restaurant στην πόλη Changsha της Κίνας, που διαθέτει 5000 θέσεις, είναι το θέμα αυτού του εξαιρετικά ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ. Οι παλιές παραδόσεις και το φρέσκο χρήμα συναντώνται σε μια ζωντανή και πολύχρωμη εξερεύνηση της σύγχρονης Κίνας. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι η ιδιοκτήτης του εστιατορίου, η ασταμάτητη κυρία Qin: μια έξυπνη επιχειρηματίας και ενεργό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ανάμεσα στο λαχταριστό αλλά και το «εξωτικό» κινεζικό φαγητό και τα εμψυχωτικά συνθήματα του προσωπικού, η ταινία παρουσιάζει το πώς η Κίνα έχει μεταμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Θέτει επίσης το ερώτημα: σε αυτή τη νέα εύπορη και φιλόδοξη Κίνα, ποιος ευημερεί και ποιος μένει πίσω;

Πολλές σημαντικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και γενέθλια γίνονται στο West Lake. Μέσω αυτών των εορτασμών καθώς και της ζωής του προσωπικού του εστιατορίου, βλέπουμε τους αγώνες και τις ελπίδες του κινεζικού λαού σήμερα.

Σκηνοθεσία / Παραγωγή: WEIJUN CHEN
Χώρα: Κίνα
Έτος παραγωγής: 2008
Διάρκεια: 45′
Αγγλικοί υπότιτλοι

Η προβολή είναι στα πλαίσια της νέας συνεργασίας του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών και του The Why Foundation στη Δανία. Είναι μέρος της σειράς εκδηλώσεών μας «Κινηματογραφικές Τετάρτες». Το 2020, εστιάζουμε στα Κινηματογραφικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Το Ίδρυμα Why είναι ένας ανεξάρτητος δανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που τιμήθηκε με πολλά βραβεία και  που παράγει και διανέμει ντοκιμαντέρ για σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Το THE WHY έχει εκπονήσει από το 2004 διάφορες εκστρατείες για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επικεντρώνονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Το Why έχει φτάσει σε περισσότερες από 191 χώρες μέσω προβολών και περισσοτέρων από 70 τηλεοπτικών σταθμών, μεταξύ των οποίων το BBC και το BBC World News.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ – ΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ.

Οι κρατήσεις γίνονται μόνο στο τηλέφωνο 99435754

Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Αγχιάλου 1, Άγιοι Ομολογητές
Λευκωσία
Τηλ.22256782
www.politistiko-ergastiri.org