2020: Το έργο που πάει λάθος

Δυο έργα που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και θα συνεχισθούν για τρίτο και τέταρτο  συνεχόμενο μήνα, αντίστοιχα,  ανεβάζει το «θέατρο ένα». «Το έργο που πάει λάθος» στην Κύρια Σκηνή  και ο «Μικρός Πρίγκιπας» στην παιδική σκηνή του «θέατρο ένα» εξακολουθούν να έχουν τις περισσότερες παραστάσεις τους  sold out, γεγονός που οδήγησε τη διεύθυνση του θεάτρου να παρατείνει την παρουσίαση τους και τον Φεβρουάριο ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν παραστάσεις και τον Μάρτιο, για τον «Μικρό Πρίγκιπα» τουλάχιστον. Στο μεταξύ εντός των ημερών αρχίζουν οι πρόβες για το επόμενο έργο της Κύριας Σκηνής που θα είναι το θρίλερ «Ψυχώ».

Το θεατρικό «Ένα έργο που πάει λάθος» συνεχίζει ακάθεκτο να χαλά κόσμο και να προκαλεί  πραγματικά, γέλια μέχρι δακρύων στους θεατές. Η διεύθυνση του «θέατρο ένα» καλεί όσους θέλουν  να δουν την παράσταση να προκρατήσουν έγκαιρα μια και η ζήτηση είναι εξαιρετικά ψηλή.

Στο έργο κυριολεκτικά τίποτε δεν πάει καλά. Είναι, όπως λέει και ο τίτλος του, «Ένα έργο που πάει λάθος». Πραγματικά τίποτε δεν πάει σωστά στην παράσταση την οποία  προσπαθεί απεγνωσμένα να ανεβάσει  μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών, φοιτητών πανεπιστημίου. Τα πατώματα σπάνε  και πέφτουν, οι πόρτες μαγκώνουν, οι  ηθοποιοί εγκλωβίζονται στον ανελκυστήρα, η πρωταγωνίστρια τραυματίζεται  από τους συμφοιτητές της πάνω στη σκηνή,  βγαίνει knock out κι αντικαθίσταται εξ ανάγκης από μια τεχνικό που δεν  έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει, ενώ διαβάζει τα λόγια της από σελίδες ανακατεμένες, ένας ηθοποιός βρίσκεται δεμένος με χειροπέδες σε ένα καναπέ και τον κουβαλά μαζί του από το ισόγειο στο ανώγειο, τα ποτά δεν είναι ουίσκι αλλά κάτι σχεδόν σαν …δηλητήριο,  ένα πτώμα που ενώ θάπρεπε να μην είναι… ζωντανό  κινείται, μιλά και διορθώνει λάθη κι άλλα πολλά ευτράπελα χαρίζουν γέλια μέχρι δακρύων στους θεατές.

Η ευφάνταστη  σκηνοθεσία του Αντρέα Χριστοδουλίδη, τα σκηνικά που είναι κατασκευασμένα για να προκαλούν την καταστροφή, ο φανταστικός  φωτισμός και  η άψογη απόδοση των ρόλων κάνουν την πολυβραβευμένη ανατρεπτική και σπαρταριστή βρετανική κωμωδία  «Το έργο που πάει λάθος» («THE PLAY THAT GOES WRONG») των  Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σάιερ και Χένρι Σιλντς που έσπασε και εξακολουθεί να σπάει ταμεία στις περισσότερες από τις  27 χώρες όπου έχει παρουσιαστεί, να  τα «σπάει» κυριολεκτικά  και στην  παραγωγή του «θέατρο ένα».

Το έργο εξακολουθεί να παρουσιάζεται στην Βρετανία ενώ στο Μπρόντγουει, συμπλήρωσε φέτος 800 περίπου παραστάσεις.

Η υπόθεση
Πρόκειται για ένα έργο μέσα σε ένα έργο το οποίο προσπαθούν να ανεβάσουν ερασιτέχνες ηθοποιοί/ φοιτητές οι οποίοι όμως τα κάνουν κυριολεκτικά θάλασσα. Ξεχνούν τα λόγια τους, επαναλαμβάνουν ατάκες, προκαλούν μια πληθώρα καταστροφών στο σκηνικό: Ράφια πέφτουν,  πόμολα βγαίνουν, πόρτες μαγκώνουν, παράθυρα σπάνε, κάποιος πίνει καθαρό αλκοόλ αντί για ουίσκι και πέφτει λιπόθυμος… Tα πράγματα συνεχώς περιπλέκονται  και καταλήγουν σε μια πραγματική καταστροφή.

Το έργο  που προσπαθούν να ανεβάσουν οι φοιτητές /ερασιτέχνες, είναι ένα θρίλερ  με τίτλο «Δολοφονία στο κτήμα Χάβερσαμ». Εγκλήματα ίντριγκες, πάθη, τέσσερις πιθανοί δολοφόνοι κι ένας επιθεωρητής, ο οποίος καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι τα στοιχεία που έπρεπε να κάνουν την παράσταση τους ενδιαφέρουσα. Όμως δυστυχώς γι’ αυτούς αντί για παράσταση παρουσιάζουν στο κοινό ένα γενικό χαμό.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Γαλάτεια Πέτσα
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής
Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Διομήδης Κουφτερός, Βασιλική Ανδρέου, Φανή Σωκράτους, Σάββας Μενοίκου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Τακτικές Παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και  Κυριακή, στις 20:30.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 22348203