2020: Νύχτες Καλοκαιριού: «Τα τραγούδια της Μεγάλης Οθόνης»

Ο Δήμος Λευκωσίας στα πλαίσια της πολιτιστικής του δραστηριότητας, των μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών και της ψυχαγωγίας των πολιτών, διοργανώνει τις «Νύχτες Καλοκαιριού 2020» με καλλιτεχνικές βραδιές, μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα που θα πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Ιούλιο (τέλος), Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε συνοικίες, ανοικτούς πολιτιστικούς χώρους και πλατείες της πόλης, εντός των δημοτικών ορίων Λευκωσίας.

Οι Νύχτες Καλοκαιριού αρχίζουν την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου στην Πλατεία Ελευθερίας με την μουσική βραδιά «Τα τραγούδια της Μεγάλης Οθόνης».  Ο κινηματογράφος και η μουσική σκηνή δίνουν ραντεβού σε μια παράσταση εμπνευσμένη από τις αθάνατες, διαχρονικές μελωδίες και τραγούδια της μεγάλης οθόνης. Ερμηνεύουν Κούλης Θεοδώρου και Μαρία Θεοδότου.

Με τις εκδηλώσεις αυτές ο Δήμος Λευκωσίας προσφέρει φέτος το καλοκαίρι, ξεχωριστές βραδιές σε όσους θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα, ζωντανεύοντας τις πλατείες, τις συνοικίες  και τις γειτονιές με μουσική, χορό και θέατρο. 

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και  να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα.
Ώρα έναρξης 8:30μμ. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ισχύουν οι πιο κάτω κανονισμοί:

1. Στις εκδηλώσεις μπορούν να παρευρεθούν μόνο όσοι προκρατήσουν θέσεις και εξασφαλίσουν τηλεφωνικώς ΚΩΔΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΥ, τον οποίο πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν στην είσοδο, στον υπεύθυνο της εκδήλωσης κατά την προσέλευση τους στον χώρο το αργότερο μέχρι τις 20:15. Τηλέφωνο 22797201 (9:00 – 14:00).

2. Η δήλωση ονόματος και αρ. τηλεφώνου είναι υποχρεωτική για σκοπούς ιχνηλάτησης, εάν χρειαστεί.

3. Οι θεατές πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις όπως ορίζονται στα μέτρα προφύλαξης και προτρέπονται να χρησιμοποιούν μάσκα στις μετακινήσεις τους αλλά δεν υποχρεούνται να τη φοράνε ενώ είναι καθήμενοι. Να αποφεύγονται επίσης οι άσκοπες μετακινήσεις στο χώρο των εκδηλώσεων εκτός και εάν είναι απαραίτητες.

4. Νοείται ότι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα υγιεινής όπως έχουν εξαγγελθεί από το κράτος.