2020: «Μαντήλιν ολομέταξο»

Μαντήλιν ολομέταξο στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

Μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική αφιερωμένη στην κυπριακή παραδοσιακή δημιουργία Σ το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής στη Λευκωσία ο ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής συναντά τον χαράκτη Χαμπή και τον συνθέτη Ευαγόρα Καραγιώργη σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής με τον τίτλο Μαντήλιν ολομέταξο. 

Μαζί τους ο ερμηνευτής και μελετητής της παραδοσιακής κυπριακής μουσικής Μιχάλης Ττερλικκάς, ο Πώργος Καλογήρου και η Κατερίνα Παράσχου, οι ποιητές Κώστας Βασιλείου, Νίκη Παπαξενοφώντος, Θωμάς Κυριάκου, Κοσμάς Οικονόμου, οι μουσικοί Σάββας Χρυσοστόμου, Νικόλας Τσαγγάρης, Αλέξης Αναστασίου και ο Γιώργος Χόπλαρος βιολί.

Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης είναι το ποίημα του Μιχάλη Πασιαρδή το οποίο γράφτηκε για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης Η Γιαλουρού.

Ο Ευαγόρας Καραγιώργης μελοποίησε το Μαντήλιν ολομέταξο για τη θεατρική παράσταση του Σατιρικού θεάτρου το 1992.
Το 1994 το εξέδωσε για πρώτη φορά σε δίσκο με τη φωνή της Κλέλιας Πετρίδου και το 2006 για δεύτερη φορά στον δίσκο Με δίχως τ ανοιχτάριν τραγουδισμένο από τον ίδιο.

Ο Μιχάλης Πασιαρδής θα απαγγείλει ποιήματα του ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Ε. Καραγιώργη, Μ. Τερλικκά, Α. Αναστασίου, Αχ. Λυμπουρίδη και Γ. Χόπλαρο.

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή – οδός Αμμοχώστου 55-59, εντός των τειχών