Εκδηλώσεις (2018): «Cyprus Trilogy»

Το θέατρο τέχνης του Λονδίνου έρχεται στην Κύπρο τον Μάϊο για παραστάσεις στο «θέατρο ένα» Λευκωσίας και Λεμεσού, με το έργο «Cyprus Trilogy».

Το έργο «Cyprus Trilogy»,αποτελείται, όπως φαίνεται από τον τίτλο, από τα τρία μέρη «Stella’s letter», «Educating Venus» και «Rossetta’s Passion». Είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον George Eugeniou, με θέμα την δικαιοσύνη, την «θεία δίκη», με την οποία καταπιάστηκε ο αρχαίος Έλληνας δραματικός ποιητής Σοφοκλής στα έργα του, όπως για παράδειγμα στην «Αντιγόνη».
Όπως γράφει ο σκηνοθέτης, «κανένας δεν είναι υπεράνω του Διεθνούς Δικαίου, κι όμως η Τουρκία παραμένει ατιμώρητη παρά το γεγονός ότι εδώ και 44 χρόνια εισέβαλε και κρατά παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η Εθνοκάθαρση, συνεχίζει, οι βιασμοί, οι δολοφονίες και ο παράνομος αποικισμός στα χωριά και τις πόλεις της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία η Τουρκία όχι μόνο έχει παραβιάσει αλλά αποκαλεί τον πόλεμο και την εισβολή του 1974 ως «ειρηνική παρέμβαση».  Με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία δείχνει το σκληρό  πρόσωπο και την βαρβαρότητα της  από την παράνομη εισβολή  στην Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι και σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες αποτίθεται στο θέατρο τέχνης του Λονδίνου και τον George Eugeniou στο τηλέφωνο +44 207 387 6617 ή στο θέατρο ένα Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22348203.

Παραστάσεις:

Λευκωσία «θέατρο ένα»: 22 & 23 Μαΐου 2018
Τηλέφωνο κρατήσεων: 22348203

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 19:30
Εισιτήρια: €5, €12, €14