Εκδηλώσεις (2018): 3o Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni 18

Όπως συνέβη τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι και φέτος, η μεγαλύτερη αυλή της Λευκωσίας, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ανοίγει την πύλη της και υποδέχεται κάθε Πέμπτη, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όσους επιθυμούν να απολαύσουν κινηματογραφικές ιστορίες, μουσικές διαδρομές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και δυνατά συναισθήματα.

Ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού, φιλοδοξεί να γίνει το πιο ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της πόλης.

Με ένα μοναδικό πάντρεμα τεχνών, εποχών και καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, αξιοποιώντας παράλληλα και την πλούσια ιστορία του Πολιτιστικού Ιδρύματος, μπορεί κανείς να δει μια σειρά από εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα, με είσοδο ελεύθερη.

Με πρωταρχικό στόχο την προώθηση της τέχνης και ειδικότερα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου απευθύνθηκε σε καλλιτέχνες και δημιουργούς, δίνοντας τους βήμα για να αναδείξουν τη δουλειά τους, να προβάλουν τα μηνύματα τους, να συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες ανταλλάσοντας απόψεις και ιδέες καταρρίπτοντας έτσι σύνορα και περιορισμούς μεταξύ γλωσσών, τεχνών και ειδών.

Παράλληλα, το Faneromeni 18 προτείνει παραστάσεις που αναδεικνύουν όψεις της ιστορίας της Κύπρου και εξετάζει την αλληλεπίδραση του νησιού μας με τον περιβάλλοντα ευρωπαϊκό χώρο, δημιουργώντας έτσι μια γιορτή που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας.

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 18, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.