Εκδηλώσεις (2018): «Τρωάδες»

Το έργο, περισσότερο από ποτέ επίκαιρο,  αποτελεί διαμαρτυρία για τον παραλογισμό, τη βία και τις φρικαλεότητες του πολέμου ενώ είναι ταυτόχρονα και έκκληση προς τους δυνατούς της Γης, για ειρήνη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Στις «Τρωάδες, οι αιχμάλωτες γυναίκες της λεηλατημένης Τροίας, θρηνούν για τα δεινά τους,  για το χαμό των οικογενειών τους  και της ξεκληρισμένης βασιλικής τους οικογένειας. Το μέλλον τους καθορισμένο, θα δοθούν ως δώρο –  σκλάβες στους Αχαιούς.

Ταυτόχρονα οι Θεοί αναζητούν τρόπους  να τιμωρήσουν τους Έλληνες για την απαγωγή της Κασσάνδρας, μεγαλύτερης κόρης του Βασιλιά Πρίαμου και της Βασίλισσας Εκάβης, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, βρίσκει φρικτό θάνατο όταν οι κατακτητές αποφασίζουν να τον ριξουν από τα τείχη. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών. Το τέλος της Εκάβης είναι επίσης φρικτό. Μη έχοντας πιά κανέναν από τους αγαπημένους της στον κόσμο, παίρνει τη ζωή της στα χέρια της…

Να σημειώσουμε ότι την μουσική του έργου έχει αναλάβει ο Ευαγόρας Καραγιώργης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Λάκης Γενεθλής και τη χορογραφία ο Γιώργος Δημόπουλος. Τον ρόλο της Εκάβης θα ερμηνεύσει η καταξιωμένη  ηθοποιός Έρικα Μπεγέτη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά / Κουστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Ευαγόρας Καραγιώργης
Χορογραφίες/Κίνηση/ Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Δημόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Παίζουν:
Εκάβη – Έρικα Μπεγέτη
Κασσάνδρα – Κρίστη Παπαδοπούλου
Ανδρομάχη- Ελένα Χατζηαυξέντη
Ελένη – Ειρήνη Σαλάτα Γεωργίου
Μενέλαος – Σωτήρης Μεστάνας
Ταλθύβιος- Μανώλης Μιχαηλίδης
Αστυάνακτας- Βασίλης Χαραλάμπους

Χορός: Έφη Χαραλάμπους, Βασιλική Ανδρέου, Στάλω Στυλιανού, Μαρία Πογιατζή, Μαρίλια Χαριδήμου, Ελένη Οροκλινιώτη, Μαρία Ανδρέου.

Στρατιώτες: Χάρης Χατζηχριστοφόρου, Στέλιος Στυλιανού, Πόλυς Χατζηκώστα, Μηνάς Καλαϊτζής

*Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30.
(*Οι συνδρομές και τα κουπόνια 50% ισχύουν μόνο για τις παραστάσεις 26, 27, 28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου στο Αρχοντικό Αξιοθέας)