Ανακοινώσεις (2020): Ars Electronica Garden Nicosia

Τετ, 09 Σεπ. 2020 12:30

WADS (↑ ← → ↓)    
ITICA/RISE (CY) στο Ars Electronica Festival 2020: “In Kepler’s Gardens”

Το Ερευνητικό Κέντρο RISE, με τη στήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας, συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ Ars Electronica 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 με 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο Λιντς της Αυστρίας, με θεματική “In Kepler’s Gardens”.

Οι παρούσες παγκόσμιες συνθήκες οδήγησαν την Ars Electronica να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση ώστε να πραγματοποιήσει το φετινό φεστιβάλ. Τα πραγματικά και ψηφιακά δρώμενα που διοργανώνουν οι πολυάριθμοι συνεργάτες του φεστιβάλ ανά τον κόσμο, πραγματοποιούνται στη δική τους εντοπιότητα, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται και συνυπάρχουν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα. Καλλιτέχνες, επιστήμονες και κοινό, ξεκινούν ένα ταξίδι μέσα στον ψηφιακό χώρο, από όπου και θα αναδυθεί το φεστιβάλ.

Σε αυτό το πνεύμα και ακολουθώντας τη δική του αποστολή, το RISE έχει προσκαλέσει ντόπιους καλλιτέχνες να “καλλιεργήσουν” τον ψηφιακό χώρο, εμπνευσμένοι από μια τεχνική που προέρχεται από την καλλιέργεια φυτών: το μπόλιασμα.

Το WADS, αποτέλεσμα αυτής της πρόσκλησης, έχει δημιουργηθεί από 21 ντόπιους καλλιτέχνες και είναι ένας κοινός ψηφιακός “κήπος” που διερευνά τις δυνατότητες που έχουν οι ψηφιακοί διαδικτυακοί χώροι ως βάση καλλιτεχνικής και τεχνολογικής συν-δημιουργίας. Η έκθεση είναι επισκέψιμη στο διαδικτυακό περιβάλλον των Mozilla Hubs και είναι προσβάσιμη μέσω του Ars Electronica Digital Platform https://ars.electronica.art/keplersgardens/en/wads/

Συμμετέχοντες:
Ραΐσα Αγγελή
Μαρία Ανδρέου
Μαρίνα Ασσιώτη
Παντελής Διαμαντίδης
Αναστασία Dolitsay
Peter Eramian
Ibrahim Latif Ince
Στέλιος Ilchouk
Μαρίνα Κασσιανίδου
Ειρήνη Khenkin
Αγγελική Κουτσοδημητροπούλου
Μαρίνος Κουτσομιχάλης
Μαριέττα Μαυροκορδάτου
Παναγιώτης Μηνά
Faysal Mroueh
Λίνα Πρωτοπαπά
Δώρος Πολυδώρου
Δέσποινα Ράνγκου
Κλεάνθης Ρούσος
Έλενα Σαββίδου
Νίκος Στέφου

Επιμελητική Ομάδα:
Δημήτρης Σιαμμάς
Κωνσταντίνος Μιλτιάδης
Emiddio Vasquez Hadjilyra
Μυρτώ Αριστείδου

Hashtags: #arselectronica20 #AEgardenCYPRUS #wadsgarden. Tag @arselectronica @riseupcyprus  @wads.garden to share post.