Ανακοινώσεις (2020): Συνεχίζεται η αναβάθμιση της Λεωφόρου Κέννεντυ στους Άγιους Ομολογητές

Παρ, 04 Σεπ. 2020 10:35

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες της Β’ Φάσης για το έργο αναβάθμισης της Λεωφόρου Κέννεντυ στους Αγίους Ομολογητές που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Συγκεκριμένα:

  • Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Α’ Φάση του έργου, καθιστώντας τη Λ. Κέννεντυ από τη συμβολή με Λ. Νίκης μέχρι τη συμβολή με την οδό Εσπερίδων πλήρως προσβάσιμη. Σημειώνεται ότι το τμήμα αυτό θα έχει προσωρινή σήμανση και οδόστρωμα, συνεπώς καλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.
  • Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η Β’ Φάση του έργου που αφορά το τμήμα μεταξύ των οδών Εσπερίδων και Καρπενησίου, με τις εργασίες να ξεκινούν από το νότιο πεζοδρόμιο.  Η συνολική χρονική διάρκεια της Β’ Φάσης αναμένεται να είναι 9 εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της Β’ Φάσης, στο μήκος της Λεωφόρου Κέννεντυ όπου θα εκτελούνται οι εργασίες μεταξύ των οδών Εσπερίδων και Καρπενησίου θα είναι επιτρεπτή μόνο η τροχαία κυκλοφορία προς ανατολή (προς Λ. Λεμεσού).

  • Προτείνεται όπως η κυκλοφορία προς δύση (προς Λ. Νίκης) γίνεται μέσω των οδών Στασίνου, Ιφιγενείας, Αρμενίας και Αρσινόης.

Ως οδικές παρακάμψεις προς τη Λεωφόρο Κέννεντυ μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο εναλλακτικές πορείες:

  • Από βόρεια της Λεωφόρου Κέννεντυ μέσω των οδών Καρπενησίου, Πέντε Πηγαδιών, Γοργίου, Γερασίμου Μαρκορά, Ανδρέα Αραούζου, Αλασίας, Αγαπήνωρος.
  • Από νότια μέσω των οδών Στασίνου, Ιφιγενείας, Αρμενίας, Εσπερίδων, όπως παρουσιάζεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα.

Η κυκλοφορία προς τις παρόδους δεν θα διαφοροποιηθεί, ενώ κατάλληλη σήμανση θα τοποθετηθεί σε όσες παρόδους θα καταστούν προσωρινά αδιέξοδοι.

Το συνολικό έργο, το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Λευκωσίας για βελτίωση της κυκλοφοριακής ασφάλειας στην πόλη, θα διεξαχθεί κατά φάσεις. Για τις επόμενες φάσεις του έργου θα εκδοθούν νέες ανακοινώσεις κατά την εξέλιξη του Έργου.

Ο Δήμος Λευκωσίας εκτιμά την κατανόηση των επηρεαζόμενων δημοτών για την προσωρινή ταλαιπωρία. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.