Ανακοινώσεις (2020): Παραδόθηκε το Πασχαλινό «Καλάθι Αλληλεγγύης» του Δήμου Λευκωσίας

16 Απρ. 2020 12:45
Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς!

«Ξεχείλισαν» με αγαθά πρώτης ανάγκης τα 100 «Καλάθια Αλληλεγγύης» του Δήμου Λευκωσίας και πρόσφεραν χαρά και ανακούφιση σε 100 οικογένειες και άτομα, τα οποία εκτός από προϊόντα έλαβαν παράλληλα επιταγή ύψους 50 ευρώ για να την εξαργυρώσουν σε υπεραγορά, αγοράζοντας προϊόντα της αρεσκείας τους, προσφορά του Συνδέσμου «Ένα όνειρο μια ευχή». 

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Κέντρο, το οποίο συντόνισε τη δράση και λειτούργησε έκτακτα ως Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής των Αγαθών και εμψύχωσε το προσωπικό που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την κατ’ οίκον παράδοση των πακέτων σε όλες τις οικογένειες.

Λόγω αυξημένης ζήτησης, ο Δήμος και το Πολυδύναμο Λευκωσίας επέκτειναν την έκτακτη υπηρεσία «Καλάθι Αλληλεγγύης» και πρόσφεραν ανακούφιση σε ευάλωτους δημότες, οι οποίοι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξασφάλισης βασικών προϊόντων, προσφέροντας «Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης».

Διανεμήθηκαν κατ’ οίκον σε άτομα της τρίτης ηλικίας, χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο, μονογονεϊκούς, πολύτεκνους, λήπτες ΕΕΕ, άνεργους ή αυτοεργοδοτούμενους που λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού δεν εργάζονται και κατοικούν εντός του Δήμου Λευκωσίας.

Τα αγαθά πρώτης ανάγκης ήταν ευγενική χορηγία εταιρειών-χορηγών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας και ο Δήμος τους ευχαριστεί θερμά.

Για τη διανομή αξιοποιήθηκε το δίκτυο μικρών λεωφορείων Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι για την δράση λήφθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής, όπως έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

Μαζί σπάζουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού! #μένουμεσπίτι

Ο Δήμος Λευκωσίας εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.