Ανακοινώσεις (2020): Ο Δήμος Λευκωσίας υπενθυμίζει τα μέτρα που εφαρμόζονται για τη Λαϊκή Αγορά

08 Μαϊ. 2020 13:25
Ο Δήμος Λευκωσίας υπενθυμίζει το κοινό ότι για να μπορούν να επισκεφθούν τη Λαϊκή Αγορά στο «ΟΧΙ», μέχρι νεότερη ανακοίνωση για άρση των μέτρων, θα πρέπει να έχει μαζί του γάντια και μάσκα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορεί να εισέλθει στον χώρο.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι η Λαϊκή Αγορά λειτουργεί Τετάρτη και Σάββατο από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι και θα εξυπηρετεί μέχρι τις 10:00 το πρωί άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και άτομα με αναπηρίες.

Στην είσοδο της Αγοράς θα ελέγχεται το κοινό και θα αποτρέπεται η παρουσία πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην Αγορά και θα υπάρχει επίσης αλκοολούχο διάλυμα και γάντια για προστασία των χεριών του κοινού προτού εισέλθουν στον χώρο.

Η ταξιθέτηση των παραγωγών θα παραμείνει με τις απαραίτητες αποστάσεις, τηρώντας τις οδηγίες. Οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί θα συνεχίσουν να φοράνε μάσκες και γάντια καθ΄ όλη τη διάρκεια της Αγοράς.

Όλα τα προϊόντα / τρόφιμα, τα οποία καταναλώνονται ως έχουν (χωρίς ψήσιμο / πλύσιμο / αποφλοίωση), όπως ξηροί καρποί, ψωμιά κ.α. θα προσφέρονται μόνο σε συσκευασίες και όχι  χύμα.

Τα πιο πάνω μέτρα εφαρμόζονται με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού covid-19 και κατ΄ επέκταση για την ατομική προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών, μετά τις οδηγίες των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.