Ανακοινώσεις (2020): Ο Δήμος Λευκωσίας παρατείνει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στις 8 Απριλίου 2020, ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει την παράταση των πιο κάτω μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19:

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 θα παραμείνουν κλειστοί οι ακόλουθοι χώροι στο Δήμο Λευκωσίας:

1. Όλα τα πάρκα και όλοι οι παιδόποτοι, συμπεριλαμβανομένου του Γραμμικού Πάρκου στον Πεδιαίο, του Γραμμικού Πάρκου Καϊμακλίου και του Δημοτικού Κήπου.

2. Οι ανοικτοί χώροι άθλησης, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου Τροχοσανίδας στο Αθλητικό Πάρκο Αγίου Ανδρέα και τα γήπεδα μπάσκετ εντός του Γραμμικού Πάρκου Καϊμακλιού.

3. Οι δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, όπως πλατείες.

4. Η Υπαίθρια Λαϊκή Αγορά και το παζαράκι που πραγματοποιούνται στο χώρο στάθμευσης «ΟΧΙ» και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πλανοδιοπώληση.

Επίσης θα  συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά τα γραφεία του Δήμου για το κοινό μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 22797000, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη 22797007 και να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy και το https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality/

Υπενθυμίζουμε ότι οι πιο κάτω υπηρεσίες αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2020:

1. Οι πληρωμές στο Ταμείο του Δήμου. Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στο https://www.nicosiamunicipality.org.cy/
2. Οι πολιτικοί γάμοι
3. Η παραλαβή και πληρωμή αιτήσεων (πολεοδομικών και οικοδομικών) και η εξυπηρέτηση κοινού. Για πληροφορίες σε σχέση με αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, το κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί ηλεκτρονικά στην πιο κάτω διεύθυνση adeies@nicosiamunicipality.org.cy    
4. Η παραλαβή / έκδοση αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και του Υγειονομικού Πιστοποιητικού και η εξυπηρέτηση κοινού
5. Η παραλαβή / έκδοση άδειας καπνού, η άδεια σκύλου και η έκδοση Αδειών Πλανοδιοπώλησης
6. Το άνοιγμα Εντολών Άμεσης Χρέωσης (SEPA Direct Debits) Η έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών για μεταβιβάσεις 
7. Η παραλαβή ενστάσεων για τα Τέλη Σκυβάλων, Επαγγελματικής Άδειας και Δικαιωμάτων για Διατήρηση / Χρήση Επαγγελματικού Υποστατικού.  Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο municipality@nicosiamunicipality.org.cy ή στο φαξ 22752311.
8. Η ανανέωση μηνιαίων καρτών για τους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης
9. Οι συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες
10. Τα προγράμματα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και του Ανοικτού Σχολείου, εκτός του προγράμματος Κατ’ οίκον Φροντίδα Ενήλικων.
11. Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC], το Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη (CVAR) και το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.
12. Οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και σε όλα τα πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Λευκωσίας.
13. Οι διαδρομές λ1 και λ2 των μικρών λεωφορείων Λευκωσίας.
14. Οι Περίπατοι στην Εντός των Τειχών πόλη και στο Καϊμακλί που διοργανώνονται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Λευκωσίας. 

Επίσης με βάση των αποφάσεων συνεχίζεται να:

Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

Απαγορεύεται το έθιμο της “λαμπρατζιάς” με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό.

Οι Τροχονόμοι και οι Ειδικοί Αστυνομικοί του Δήμου Λευκωσίας θα συνεχίσουν να βοηθούν και θα προχωρούν σε συστάσεις με στόχο να συμβάλουν στην εφαρμογή των μέτρων.

Η Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνονται μέτρα προστασίας των καταναλωτών.

Στη Χονδρική αγορά θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε προμηθευτές των χοντρεμπόρων και σε υπαλλήλους υπεραγορών και φρουταριών για προμήθεια από τους χοντρέμπορους.

Επισκέψεις στα γραφεία και τους χώρους του Δήμου Λευκωσίας θα γίνονται μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Επιστολές, αιτήματα και ενστάσεις μπορεί να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση municipality@nicosiamunicipality.org.cy  

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται καθημερινά για την απολύμανση, καθαριότητα και συντήρηση της πόλης.  

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μία φορά τους πολίτες να αποφεύγουν οποιεσδήποτε αχρείαστες μετακινήσεις.

#μένουμεσπίτι #θατακαταφέρουμε #stayhome #staysafe